over PRI

Ik werk vanuit het gedachtegoed van Drs. Ingeborg Bosch. Past Reality Integration (PRI), is door haar ontwikkeld. PRI helpt je ten volle in het NU te leven.

Zonder dat we er ons bewust van zijn, laten we ons vaak leiden door emoties. vaak zijn dit negatieve gedachten en gevoelens die berusten op overlevingsstrategie√ęn (afweren) uit onze jeugd. Als kind hadden we ze nodig, maar als volwassene zitten ze ons in de weg en lijden we er juist onder!

Ik help je inzicht te krijgen op hoe dit bij jou werkt. En help je bewust te worden hoe je in deze afweren verstrikt kunt raken en hoe je ze kunt ontmantelen. Dat maakt voor jouzelf en je omgeving een wereld van verschil!

Een PRI traject bestaat uit 4 fases:

  1. Zelfobservatie: Leren herkennen wanneer je in de ban bent van een afweer (denken)
  2. Afweer omkeren: ontdekken wat er schuilgaat achter een afweer (doen)
  3. Gevoel toelaten: de achter de afweer schuilgaande gevoelens toelaten; hiermee verliest de afweer zijn functie (voelen)
  4. Integratie van denken, doen en voelen

Het doel is natuurlijk dat je met deze praktische methode het hier en nu steeds meer kunt gaan ervaren voor wat het werkelijk is. En dat is meestal een stuk lichter! Je komt meer in contact met wat jij ten diepste wilt en durft daar ook naar te handelen. Met blijvend resultaat en instrumenten die je de rest van je leven kunt blijven toepassen wanneer je dit nodig hebt.

Voor meer informatie over PRI kijk ook eens op www.prionline.nl